Καλωσορίσατε!!

Αγαπητές φίλες και φίλοι στην Λυκόβρυση και στην Πεύκη!!

Σας καλωσορίζω στο προσωπικό μου blogspot, που δημιούργησα για την προώθηση της υποψηφιότητας μου, σαν Δημοτικός Σύμβουλος, με τον συνδυασμό Λυκόβρυση Πεύκη 2020 του Υποψηφίου Δημάρχου Παναγιώτη Ιωάννου, στις προσεχείς εκλογές.

Μέσα από την σελίδα αυτή, θα προβάλω τις θέσεις μου και αυτές του Συνδυασμού μας και τις προτάσεις μου για ένα καλύτερο Δήμο.

Είμαι στη διάθεσή σας για επικοινωνία και συζήτηση για όλα τα αυτοδιοικητικά θέματα, που σας απασχολούν, τα προβλήματα της καθημερινότητας ή της βελτιωσης της ζωής μας στο Δήμο μας.

Με εκτίμηση

Γιώργος Δ. Παπαδόπουλος
Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π.


email: gdpapadopoulos@gmail.com

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2019

Συνέδριο για την Αστική Ανάπτυξη και την Κυκλική Οικονομία


Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 | Αμφιθέατρο Maroussi Plaza

Οι σύγχρονες πόλεις είναι πράσινες, ανταποκρίνονται στους όρους της αειφορίας, της βιώσιμης ανάπτυξης, της κοινωνικής συνοχής και της κυκλικής οικονομίας.
Αποτελούν την πιο «οικονομική» αστική δομή όσον αφορά στην ενεργειακή κατανάλωση, στη ζήτηση για μετακίνηση, στην παροχή βιώσιμων μεταφορών και -γενικά- στην αποδοτικότητα των πόρων.
Είναι πόλεις, που βελτιώνουν τους όρους διαβίωσης των κατοίκων τους κι αποτελούν τα κλειδιά για τη βιωσιμότητα του πλανήτη. Η ορθή χρήση νέων τεχνολογικών εργαλείων είναι επιτακτική. Είναι, όμως, και καταλυτική;
Είμαστε πεπεισμένοι ότι το πιο ζωτικό ρόλο παίζουν οι άνθρωποι. Ενεργοί, παθιασμένοι decision-makers των σχετικών κλάδων και καταξιωμένοι ακαδημαϊκοί από την Ελλάδα και το εξωτερικό – τους αποκαλούμε “City Changers” – είναι πρωτοπόροι στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη και την εφαρμογή του μοντέλου της κυκλικής οικονομίας.
Το Urban Growth Conference 2019 είναι αφιερωμένο στους “City Changers” και σας προσκαλεί να τους γνωρίσετε.

Πώς γίνεται μια επιτυχημένη μετάβαση στην κυκλική οικονομία, ώστε να δημιουργηθούν ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε βιώσιμη βάση; Ποιο είναι το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας στο ελληνικό παραγωγικό σύστημα και πώς αυτό μπορεί να διαδραματίσει κυρίαρχο ρόλο στην αστική ανάπτυξη; Πώς μπορεί να επιτευχθεί ευφυέστερη χρήση των πόρων σε όλους τους τομείς και τις βιομηχανίες, προκειμένου να οδηγήσουν στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών;
Η εφαρμογή των αρχών της κυκλικής οικονομίας σε όλους τους τομείς και τις βιομηχανίες, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη με θέμα «Προς μια Βιώσιμη Ευρώπη έως το 2030» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, έχει τη δυνατότητα να παράγει καθαρό οικονομικό όφελος ύψους 1,8 τρισ. ευρώ έως το 2030.
Μέσα από ongoing επιτυχημένα projects και καινοτόμες ιδέες, οι City Changers” σας προσκαλούν να ζήσετε το Urban Growth Conference 2019, αποκτώντας την τεχνογνωσία και χαράσσοντας την κατεύθυνση, που συμβάλλει όχι μόνο στην ευημερία των πολιτών, αλλά και στην αύξηση της παραγωγικότητάς σας και στην παράλληλη μείωση των εξόδων σας.

Θεματολογία

Η θεματολογία του Urban Growth Conference 2019 επικεντρώνεται στους εξής πυλώνες:
– Η αστική ανάπτυξη σήμερα: Προκλήσεις και τρόποι διαχείρισης
– H αειφορία στη βιομηχανική παραγωγή
– Υποδομές και eco-architecture
– Βιώσιμη αστική κινητικότητα
– Επενδυτικές ευκαιρίες και συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού τομέα
– Κυκλική Οικονομία: Τεχνολογίες αιχμής, λύσεις, υπηρεσίες και νέες πρακτικές
– Διαχείριση αστικών -και μη- αποβλήτων
– Η διαδικασία της ψηφιοποίησης των πόλεων
– Χρήσεις του νερού (ενεργειακός κλάδος, εξόρυξη, βιομηχανίες μετάλλου, χημική βιομηχανία κ.ά.). Τεχνολογίες για την επεξεργασία των υδάτινων λυμάτων από τις βιομηχανίες. Έλεγχος ποιότητας νερού.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το Urban Growth Conference 2019 συνδέει όλους τους κρίκους της Κυκλικής Οικονομίας:
– Υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη, στελέχη Περιφερειακών Ενοτήτων και ΟΤΑ
– Στελέχη δημόσιων και ιδιωτικών επιχειρήσεων, επιχειρήσεων κοινής ωφελείας, ερευνητικών κέντρων
– CEOs, CFOs, CIOs και υψηλόβαθμα στελέχη από τους κλάδους, που συνθέτουν την αστική ανάπτυξη (μεταφορές, δίκτυα, υποδομές, περιβάλλον, ενέργεια, ανακύκλωση, επικοινωνία, δημόσια υγεία κ.λπ.).
– Προμηθευτές καινοτόμων τεχνολογιών και υπηρεσιών
– Μηχανικούς και μελετητές
– Στελέχη και συμβούλους σχεδιασμού-ανάπτυξης πόλεων
– Ακαδημαϊκούς και ερευνητές

Περισσότερα: https://www.urbangrowth.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου